tisdag 21 september 2010

Veckans onödiga

Smör tillsammans med rapsolja brukar vara bra att steka i, för att få färg utan att bränna vid och för att få en god smak på det man steker.

Sedan en bra tid finns flytande smör med rapsolja i, för det ska kunna fungera (t.ex. inte stelna i kylen) måste det tillsättas emulgeringsmedel, konserveringsmedel och färgämne.

Det senaste i produktutvecklandet för att konsumenterna ska slippa arbetet med att hälla i en slatt rapsolja och sedan ta en klick smör i pannan, är Druvans "Rapsolja med smörsmak". Till rapsoljan har tillsats ”naturlig smörarom (med mjölkursprung)".


*skratt* .."mjölkursprung"..jag undrar om de själva hör hur dumt det låter?...ni som har följt bloggen vet att vill man undvika artificiella tillsatser så undviker man varor med ord som "arom" i innehållsförteckningen.


Om ni har tips på andra helt onödiga produkter så skriv görna en rad!

2 kommentarer:

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack

Anonym sa...

Superbra olja att göra kalla såser med!

Inte onödig alls!