onsdag 19 oktober 2011

Jag känner inte längre igen mig

Sverige - En 4-åring hittas mördad i skogen.

Utrikesminister Carl Bildts oljeaffärer har lett till en internationell människorätts-skandal för Sverige. 2 svenska journalister åtalas för terrorbrott i Etiopien efter att ha försökt ta reda på sanningen om Bildts & Lundins (sveriges 4:e största företagarfamilj) affärer och hurvida Bildt var insatt i Lundins "verksamhet" (läs tortyr och mord) i Afrika. Vad vår utrikesminister har gjort för att få dem fria? - Inget. Han har inte ens valt att uttrycka sitt stöd för den svenska pressfriheten utan valt tystnad i ärendet.

En 91-årig, demensjuk och helt blind kvinna skiljs från sin familj, sina barn och barnbarn. Hon ska utvisas. Till vad? Vilken framtid har hon? Varför får hon inte spendera sina sista dagar i livet med sina kära?

Kvinnan som slängde 11-åringen av tåget åtalas ej. Åklagaren har beslutat att inget åtal kommer att väckas och alltså blir det ingen som helst påföljd.

1997 greps den 19-årige filippinske studenten Paco Larrañaga, anklagad för kidnappning, våldtäkt och mord. Offren var systrarna Marijoy och Jacqueline Chong. Trots tydliga bevis på Pacos oskuld, inklusive ett fyrtiotal vittnesmål och fotografier som visar att han befann sig långt från brottsplatsen, samt osäkerhet hurvida systrarna verkligen bragts om livet, står domen fast.
Se DOX - Give Up Tomorrow

Våra politiker visar om och om igen att de inte anser sig styrda av samma lagar och regler som folket de representerar. Girigheten är det som råder, både i stort och smått.

Matindustrin har tagit sjukliga proportioner och blivit just en industri som inte värnar om vår hälsa, om miljön eller om djurens välmående utan bara ser till sin egen, kortsiktiga vinning.


...vart tog medmänskligheten vägen?

Inga kommentarer: